Charla sobre ecoyihad en UIBRepensar Síria. Conflictes i reptes.

Us informam de la propera realització del seminari Repensar Síria. Conflictes i reptes, organitzat per professorat del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació i finançat en el marc de la XI convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament 2014-15.
Dates de realització: 24 d'abril de 2015.
Horari: de 16 a 21 hores.
Durada: 5 hores.
Lloc: aula A16 de l'edifici Guillem Cifre de Colonya
Nombre de places: 50
Assistència lliure i gratuïta

Programa
 • 16 h. Presentació del programa LIU (Rana Al-Hussain i Ula Al-Khateeb).
  Des de Síria a Espanya:
  1. Síria, una «vella nova» història: joc educatiu interactiu amb els participants.
  2. Presentació sobre aspectes culturals i històrics de Síria.
 • 16.30 h. Síria: l'art, l'arquitectura, la guerra i la rehabilitació des d'un punt de vista artístic i arquitectònic, una comparació a la llum de la rehabilitació a Espanya després de la guerra civil i les lliçons apreses d'Espanya (Rana Al-Hussain, Universitat de Barcelona).
 • 17.30 h. Educació a Síria: els efectes de la guerra sobre l'educació, pública, privada, formal, no formal. etc., amb especial atenció al currículum d'educació religiosa i cívica (una comparació entre l'educació a les zones sota la supervisió del govern i les àrees sota la supervisió dels extremistes musulmans) (Ula Al-Khateeb, Universitat de les Illes Balears).
 • 18.30 h. Recés.
 • 18.45 h. La perspectiva ecologista i del consum halal: l'ecogihad (Didac P. Lagarriga, escriptor i editor d'Oozebap i de la revista Dar Lugar i col·laborador en diversos mitjans de comunicació).
 • 19.45 h. Hermenèutica alcorànica: una eina per al diàleg (Marc Oliveras, Universitat de Barcelona).
 • 20.45 h. De l'integrisme islàmic a la ciutadania activa: presentació de materials i recursos didàctics (Rana Al-Hussain i Ula Al-Khateeb).