Cicle Quotidià i extraordinariMenjar és un acte quotidià, però alhora totes les tradicions religioses del món han vist en aquesta acció bàsica el seu aspecte extraordinari, que ens vincula amb allò transcendent. El fet que sense alimentació no hi hagi vida i que, per tant, menjar sigui obligat, ha empès la humanitat a dotar aquest gest d'un simbolisme que va molt més enllà de la simple supervivència. Les tradicions religioses faciliten el marc perquè la supervivència esdevingui vida plena i, per tant, han inclòs el menjar en aquest aspecte transcendent, carregat de símbol. Des de la diversitat d'aproximacions i cultes, trobem que sempre hi ha un nexe comú: l'aliment com a pont entre el món terrenal i el diví.

El cicle Quotidià i extraordinari té com a eix transversal l'alimentació i la relació amb el menjar de les diverses tradicions religioses presents a Barcelona. És una manera dinàmica de conèixer les diferents creences, a la vegada que s'aprofundeix en una temàtica que, d'una manera o altra, ens afecta a tots i a totes: què i com mengem.

Dates - entre el 29 de novembre i el 21 de desembre de 2019.
Lloc - diversos espais

Més informació a https://ajuntament.barcelona.cat/oficina-afers-religiosos/ca/noticia/quotidia-i-extraordinari-el-menjar-en-les-tradicions-religioses